Öreg-Kőrössy Halászcsárda
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Ország:Magyarország
Város: Szeged
Irányítószám: 6753
Kerület: .
Cím: Tömörkény Üdülőtelep
Tel: (62) 495481
web: http://www.oregkorossy.hu/


Szegednek ebbe a Sárgának nevezett Tisza-parti környezetébe álmodta meg Kőrössy József és fia magyaros vendéglőjét, amikor ezen a helyen Halászcsárdát nyitott az 1930-as évek elején. Azóta étlapon van a halászlé, a Kőrössy halpaprikás, a különböző, roston sült halak és a túróscsusza.

Az 1970-71-es árvizet követően - amelynek legmagasabb vízszintjét az épület falán tábla jelzi - a már államosított csárdát, amely az árvíz során erősen megrongálódott, kibővítik és felújítják.
1993-ban kerül a mi tulajdonunkba, hogy a régi hagyományokat megőrizve, a jelen kor követelményeinek megfelelő, de ebbe a gyönyörű környezetbe beleillő, télen-nyáron nyitva tartó vendéglőt hozzunk létre. 1995. augusztus 12. napján nyitottunk meg ezt a nádfedeles, légkondicionált éttermet, a Tiszára futó fedett és nyitott teraszt magába foglaló étteremegyüttest, amely egyidejűleg 250 vendég kiszolgálására alkalmas.
A fent már írt hagyományos Öreg Kőrössy választékon túl, az étlapon szerepel a magyar ételek színe-java. Télen-nyáron élőzene, esténként tánczene gondoskodik a vendégek szórakoztatásáról.
A vendéglő kialakításánál fogva kiválóan alkalmas túristacsoportok fogadására, esküvői ebédek és vacsorák lebonyolítására, valamint minden olyan rendezvényre, amelynek résztvevői távol a város zajától, ebben a festői környezetben akarnak hódolni a magyar Alföld gasztronómiai örömeinek.
Már előre is jó étvágyat kívánva, maradunk tisztelettel:

A VENDÉGLŐSÖK


 

Facebook Megosztás

Ajánlj minket!

Facebook Követés

Kövess minket!

Your ad here
Your ad here

Neu-Man

undefined