6720 Szeged, Zrínyi u. 5. Tel.: (62) 312-490 Web: http://www.autoinfo.hu/ettermek/pagoda/
Vonzó, egzotikus hangulattal, és a balinéz, thai, kínai konyha legjobb fogásait felvonultató bõséges étlappal várjuk Önöket, klimatizált környezetben minden nap 11:30-23:00 óráig!
A Szabadtéri Játékok idején igény szerint hosszabbított nyitvatartás! A kezdetben elsõsorban kínai jellegû Pagoda Étterem 1986. június 27-én nyílt meg, majd kisebb átalakítás és stílusváltás után, a varázslatos ázsiai hangulatot megõrizve, de most már több nemzet konyhájának remekeit kínálva 15 évvel késõbb, 2001. június 27-én nyitott ki újra. A másfél évtized alatt a szegediek közül sokan törzsvendéggé váltak, és számos ismert név is megfordult már itt. Az ételek 100 százalékig eredeti receptek alapján készülnek, amit az étterem "konyhamûvészei" kínai szakácsoktól sajátítottak el. A vendég a keleti konyha több ezer finomsága közül a magyar ízlésvilághoz legközelebb állókat felvonultató étlapról választhat kedvére valót. Az étterem dísztárgyainak 80 %-a Jáva szigetérõl, a többi Baliról származik, a bútorok viszont egy itthoni bútorkészítõ cég jóvoltából láttak napvilágot. Tervezzük, hogy a késõbbiek folyamán indonéz, thaiföldi, görög, spanyol, stb. vacsoraesteket is szervezünk.
Előételek: Tavasz tekercs (Zöldségekkel töltött rizstészta, szezámolajjal ízesített mártással) 480.- Csirkecomb császárné módra (Mézes-szójás, fokhagymás mártásban karamellizálva sült csirkecomb) 520.- Ötízű hús fokhagymás szójaszósszal 520.- Gőzölt csirke rizsboros mártással 520.- Hideg-forró csirke (Hideg, gőzölt csirkemell chiliolajos mártással) 520.- Pácolt csibemáj (Vodkával, szójaszósszal pácolt, sült csirkemáj) 520.- Currys csirkesaláta uborkával 550.- Sertéshússal, üvegtésztával töltött tekercsek 450.- Pikáns fésűkagylók saját héjukban (Fokhagymás, petrezselymes vajban sütött St.Jacob’s kagylók) 1.950.- Főételek: "Három barát" padlizsán csirkével, burgonyával (Szezámolajjal, chilivel, szechuáni borssal, fokhagymával ízesítve -enyhén csípős) 750.- Thai tempura (Füstölt sajttal ízesített bundában sült zöldségek „édes” chilimártással) 550.- Rendang bola - Kókusztejes marhahús (A dél-ázsiai világ maláj és kínai éttermeiben nagyon kedvelt, fűszeres-csípős étel zöldségekkel) 1250.- Lao-ce kedvence csirkemáj (Szójás, fokhagymás, zöldhagymás ízesítéssel) 700.- Nasi Goreng csirkehússal, garnélarákkal (Indonéz sült rizs Sambal Olekkel, korianderrel, tojással) 780.- Csőben sült cukkini és gomba sajtos besamel-mártással 600.- Saláta: Bambuszrügy-saláta (Kellemesen ropogós, savanykás bambuszrügy-csíkok zellerrel, paprikával) 380.- Desszert: Sült banán rumos gyümölccsel, tejszínhabbal 380.- Levesek kis csésze: nagy csésze: Rákleves (Lágy fűszerezésű, garnélarákkal és üvegtésztával) ---; 450.- Tom Yum Gung (Thaiföldi fűszeres leves a tenger gyümölcseivel, kókusztejjel, citromfűvel, - igen csípős) 490.- 950.- Suan La (Enyhén csípős, savanykás, tojásos, sonkás leves) 300.- 480.- Csípős-savanyú leves (Erősen csípős) 300.- 480.- Fürjtojás leves (Gyömbérrel, fokhagymával ízesített könnyű leves) --- 350.- Szechuáni gyökér leves marhahússal (Kellemesen pikáns, savanyított szechuáni gyökérrel, szechuáni borssal ízesítve) --- 480.- Szárnyasok Chow Mein csirke szójacsírával (Sonkával, tojással, tésztával) 940.- Csípős-savanyú csirkemáj bébikukoricával 840.- Kai Yang (Thai grillcsirke korianderes fűszerezéssel) 890.- Mediterrán csirke (Tárkonyos, paradicsomos sültcsirke mozzerella sajttal) 1.090.- Kerekasztal (Enyhén ízesített csirke gombával, borsóval) 930.- Mee Goreng tészta (Szingapúri eredetű étel – pirított cérnametélt garnélarákkal, csirkével, zöldségekkel) 1.090.- Mogyorós csirke 1.070.- Csirke chop suey (Lágy fűszerezésű étel, zöldségekkel) 970.- Halaromájú csirke (Csípős, szezámolajjal, illatos gombával) 1.090.- Tun An csirke (Gőzölt, sült csirkefalatok zamatos sültpaprikával) 1.150.- Öreg csirke (Speciálisan sült csirkekockák édeskés, paradicsomos ízesítéssel) 1.150.- Gung Bao csirke (Csípős mogyorós csirke) 1.080.- Zsibbasztó csirke (Enyhén csípős, szechuáni borssal ízesített étel) 1.100.- Kesudiós csirke Hoisin mártással (Kínai szójababmártással ízesített, enyhén édeskés étel pirított kesudióval, zöldhagymával) 1.150.- Vaslapon sült csirke zöldségekkel (Forró vaslapra tálalt és azon készre sülő étel burgonyával, hagymával, répával) 1.090.- Tüzes csirke (Csípős étel, erőspaprikával, szójaszósszal) 1.090.- Ananászos csirke (Bundázott, csirkemell-falatok ananász-kockákkal, enyhén szójás fokhagymás ízesítéssel) 990.- Csirkehús Pi mártásban (Fafülgombával, chiliolajjal, 30 dkg mellfiléből készül) 1.290.- Chilis csirke (Csípős csirkemell kockák uborkával, sárgarépával) 990.- Szezámmagos rántott csirkemell 790.- Zelleres csirkemell pirított mandulával 940.- Ötízű kacsa szilvamártással (Jellegzetes kínai fűszerkeverékben főtt, majd sült kacsacomb, fűszerezett szilvalekvárral) 1.300.- Ananászos, gyömbéres kacsasült (Hoisin mártással ízesített filézett kacsasült) 1.390.- Pikáns, mustáros – tejszínes kacsasült 1.390.- Sertéshúsok Édes – savanyú sertés (Bundázott húskockák, ananászos, gyömbéres, főszeres paradicsommártásban) 1.170.- Halaromájú sertéscsíkok (Ismert kínai jellegzetesség, chilivel, illatos gombával) 1.170.- Tüzes hús (Erőspaprikával, szójaszósszal) 1.150.- Mu Xu Ro (Tojással, fafülgombával, szezámolajjal, spenóttal készülő, enyhébb fűszerezésű étel) 990.- Wang kedvence („Kínai brassói”) 990.- Vaslapos sertés zöldségekkel (Forró vaslapra tálalt és azon készre sütő étel burgonyával, hagymával, sárgarépával) 1.170.- Sistergő guoba (Garnélarákkal, sertéshússal készülő csípős ragu sült rizslepényre tálalva) 1.270.- Öreg hús (Speciálisan sült sertéscomb-falatok édeskés, paradicsomos ízesítéssel) 1.170.- Bárányhúsok Currys bárány burgonyával 1.350.- Pekingi bárányhús zöldhagymával 1.490.- Vaslapon sült bárány zöldségekkel (Forró vaslapra tálalt és azon készre sülő étel burgonyával, hagymával, sárgarépával) 1.350.- Marhahúsok Ma Po tofu (Szechuáni borssal, chilivel ízesített marhahús tofukockákkal) 1.250.- Chilis – mandarinos marhahús (Enyhén csípős, zamatos) 1.350.- Összeesküvők (Zöldségekkel, fafülgombával, szójaszósszal készülő könnyű étel) 1.150.- Szechuáni égetett marha (Szárazra sütött csípős húscsíkok zöldségekkel, 30 dkg felsálból, - merészebb ízlésűeknek) 1.490.- Vaslapon sült marhahús (Forró vaslapra tálalt és azon készre sülő étel burgonyával, hagymával, sárgarépával) 1.190.- Halak, kagylók, rákok Félhéjas zöld kagylók grillen (0,5 kg) (Reszelt füstölt sajttal, paradicsomos, petrezselymes, fokhagymás zsemlemorzsával borítva sütjük) 2.800.- Zöld currys kagyló csirkehússal (10 dkg fekete kagylóhús, 20 dkg mellfilé) 1.300.- Sült kagyló bundában (Szechuáni borsos sóval ízesített fekete kagylók-20 dkg) 1.300.- Vaslapon sült rák csirkehússal (20 dkg nyers garnélából, 20 dkg mellfiléből készítjük) 2.590.- Édes – savanyú rák (30 dkg nyers garnélarákból) 2.490.- Forró rák (20 dkg garnéla, 20 dkg mellfilé chilivel, szezámolajjal ízesítve) 2.400.- Fokhagymás rák uborkával (30 dkg nyers garnélarákból) 2.490.- Tüzes hal (25 dkg halfilé csípős mártásban) 940.- Ropogós, édes – savanyú hal (25 dkg halfilé édes-savanyú, zöldséges mártással) 940.- Jangcsui hal (25 dkg bundázott halfilé szechuáni borsos sóval) 880.- Sült pisztráng szechuáni ízekkel (Egészben sült 25-30 dkg körüli pisztráng, csípős mártással) 60.-Ft/dkg Csípős – savanyú tintahal bébikukoricával 1.400.- Sült „tintahal – fészek” édes – savanyú káposztával 1.300.- Nankingi homár (Boros, fehérborsos ízesítésű húslevesben főtt, majd megsütött 40 dkg-os homár, üvegtészta – salátával és többféle mártással tálalva) 5.700.- Köretek, saláták, vegetáriánus ételek Csípős káposzta 290.-
Burgony sambal (Sült burgonya indiai fűszerkeverékkel, zöldhagymával) 320.- Zöld tészta (Spenótos tészta, tejszínes – fokhagymás ízesítéssel pirított mandulaforgáccsal) 690.-
Sárga tészta (Curryvel ízesítve, apró rákkal) 690.- Négy finomság (Hideg csirkehúscsíkok uborkával, szójacsírával, illatos gombával) 590.- Petrezselymes burgonya 290.- Sült rizs (Curryvel, zöldségekkel) 290.- Főtt rizs 220.- Tojásos rizs (Fafülgombával, szezámolajjal) 290.- Két barát káposzta (Sült kel fehérborssal, fokhagymával ízesítve, szezámolajos, szójás paradimommártással) 390.- Chop Suey (Sült zöldségek szójaszóssaszal) 480.- Hercegnő burgonya 350.- Sült tészta zöldségekkel 520.- Égető – pikáns uborka (Chiliolajjal és mézzel készült, édes – savanyú és csípős) 390.- Pekingi káposzta (szezámolajjal, csipet szechuáni borssal ízesített saláta fafülgombával) 330.- Desszertek Karamell alma (Ismert kínai édesség -bundában karamellizált almakockák -jeges vízzel) 380.- Tiramisu (Jellegzetes, nagyon finom, olasz eredetű édesség - Mascarpone-krémmel, piskótával, kávéval, mandulalikőrrel) 270.- Sült fagylalt (Híres kínai desszert -tésztába töltött fagylaltgömbök -olajban hirtelen kisütve ) 380.- Gesztenye gombóc (Cherryvel ízesített gesztenyepüréből) 350.- Thai palacsinta (Zöld mandulával színezett palacsinták kókusztejes banánnal töltve) 500.- Kis adagokban rendelhető ételek Kia Yang 630.- Zelleres csirke 650.- Kerekasztal 610.- Csirke chop suey 650.- Tüzes csirke 730.- Chilis csirke 690.- Szezámmagos csirkemell 450.- Öreg csirke 760.- Öreg sertés 780.- Tüzes sertés 780.- Chilis – mandarinos marha 880.- Szechuáni égetett marha 990.- Édes-savanyú rák 1.550.- Fokhagymás rák uborkával 1.550.- Sült fagylalt 270.- Thai palacsinta
Előételek: |
Tavasz tekercs
(Zöldségekkel töltött rizstészta,
szezámolajjal ízesített mártással) |
|
480.- |
Csirkecomb császárné módra
(Mézes-szójás, fokhagymás mártásban
karamellizálva sült csirkecomb) |
|
520.- |
Ötízű hús fokhagymás szójaszósszal |
|
520.- |
Gőzölt csirke rizsboros mártással |
|
520.- |
Hideg-forró csirke
(Hideg, gőzölt csirkemell chiliolajos
mártással) |
|
520.- |
Pácolt csibemáj
(Vodkával, szójaszósszal pácolt, sült
csirkemáj) |
|
520.- |
Currys csirkesaláta uborkával
|
|
550.- |
Sertéshússal, üvegtésztával töltött tekercsek
|
|
450.- |
Pikáns fésűkagylók saját héjukban
(Fokhagymás, petrezselymes vajban sütött
St.Jacob’s kagylók) |
|
1.950.- |
Főételek: |
"Három barát" padlizsán csirkével, burgonyával
(Szezámolajjal, chilivel, szechuáni borssal,
fokhagymával ízesítve -enyhén csípős) |
|
750.- |
Thai tempura
(Füstölt sajttal ízesített bundában sült
zöldségek „édes” chilimártással) |
|
550.- |
Rendang bola - Kókusztejes marhahús
(A dél-ázsiai világ maláj és kínai éttermeiben
nagyon kedvelt, fűszeres-csípős étel zöldségekkel) |
|
1250.- |
Lao-ce kedvence csirkemáj
(Szójás, fokhagymás, zöldhagymás ízesítéssel) |
|
700.- |
Nasi Goreng csirkehússal, garnélarákkal
(Indonéz sült rizs Sambal Olekkel, korianderrel, tojással) |
|
780.- |
Csőben sült cukkini és gomba sajtos besamel-mártással
|
|
600.- |
|
Bambuszrügy-saláta
(Kellemesen ropogós, savanykás bambuszrügy-csíkok zellerrel, paprikával) |
|
380.- |
Desszert: |
Sült banán rumos gyümölccsel, tejszínhabbal |
|
380.- |
Levesek |
|
kis csésze: |
nagy csésze: |
Rákleves
(Lágy fűszerezésű, garnélarákkal és
üvegtésztával) |
---; |
450.- |
Tom Yum Gung
(Thaiföldi fűszeres leves a tenger
gyümölcseivel, kókusztejjel, citromfűvel, - igen csípős) |
490.- |
950.- |
Suan La
(Enyhén csípős, savanykás, tojásos, sonkás
leves) |
300.- |
480.- |
Csípős-savanyú leves (Erősen csípős) |
300.- |
480.- |
Fürjtojás leves
(Gyömbérrel, fokhagymával ízesített könnyű
leves) |
--- |
350.- |
Szechuáni gyökér leves marhahússal
(Kellemesen pikáns, savanyított szechuáni
gyökérrel, szechuáni borssal ízesítve) |
--- |
480.- |
|
Chow Mein csirke szójacsírával
(Sonkával, tojással, tésztával) |
|
940.- |
Csípős-savanyú csirkemáj bébikukoricával |
|
840.- |
Kai Yang
(Thai grillcsirke korianderes fűszerezéssel) |
|
890.- |
Mediterrán csirke
(Tárkonyos, paradicsomos sültcsirke mozzerella
sajttal) |
|
1.090.- |
Kerekasztal
(Enyhén ízesített csirke gombával, borsóval) |
|
930.- |
Mee Goreng tészta
(Szingapúri eredetű étel – pirított
cérnametélt garnélarákkal, csirkével, zöldségekkel) |
|
1.090.- |
Mogyorós csirke |
|
1.070.- |
Csirke chop suey
(Lágy fűszerezésű étel, zöldségekkel) |
|
970.- |
Halaromájú csirke
(Csípős, szezámolajjal, illatos gombával) |
|
1.090.- |
Tun An csirke
(Gőzölt, sült csirkefalatok zamatos
sültpaprikával) |
|
1.150.- |
Öreg csirke
(Speciálisan sült csirkekockák édeskés,
paradicsomos ízesítéssel) |
|
1.150.- |
Gung Bao csirke
(Csípős mogyorós csirke) |
|
1.080.- |
Zsibbasztó csirke
(Enyhén csípős, szechuáni borssal ízesített
étel) |
|
1.100.- |
Kesudiós csirke Hoisin mártással
(Kínai szójababmártással ízesített, enyhén
édeskés étel pirított kesudióval, zöldhagymával) |
|
1.150.- |
Vaslapon sült csirke zöldségekkel
(Forró vaslapra tálalt és azon készre sülő
étel burgonyával, hagymával, répával) |
|
1.090.- |
Tüzes csirke
(Csípős étel, erőspaprikával, szójaszósszal) |
|
1.090.- |
Ananászos csirke
(Bundázott, csirkemell-falatok ananász-kockákkal,
enyhén szójás fokhagymás ízesítéssel) |
|
990.- |
Csirkehús Pi mártásban
(Fafülgombával, chiliolajjal, 30 dkg
mellfiléből készül) |
|
1.290.- |
Chilis csirke
(Csípős csirkemell kockák uborkával,
sárgarépával) |
|
990.- |
Szezámmagos rántott csirkemell |
|
790.- |
Zelleres csirkemell pirított mandulával |
|
940.- |
Ötízű kacsa szilvamártással
(Jellegzetes kínai fűszerkeverékben főtt, majd
sült kacsacomb, fűszerezett szilvalekvárral) |
|
1.300.- |
Ananászos, gyömbéres kacsasült
(Hoisin mártással ízesített filézett
kacsasült) |
|
1.390.- |
Pikáns, mustáros – tejszínes kacsasült |
|
1.390.- |
Sertéshúsok |
Édes – savanyú sertés
(Bundázott húskockák, ananászos, gyömbéres,
főszeres paradicsommártásban) |
|
1.170.- |
Halaromájú sertéscsíkok
(Ismert kínai jellegzetesség, chilivel,
illatos gombával) |
|
1.170.- |
Tüzes hús
(Erőspaprikával, szójaszósszal) |
|
1.150.- |
Mu Xu Ro
(Tojással, fafülgombával, szezámolajjal,
spenóttal készülő, enyhébb fűszerezésű étel) |
|
990.- |
Wang kedvence („Kínai brassói”) |
|
990.- |
Vaslapos sertés zöldségekkel
(Forró vaslapra tálalt és azon készre sütő
étel burgonyával, hagymával, sárgarépával) |
|
1.170.- |
Sistergő guoba
(Garnélarákkal, sertéshússal készülő csípős
ragu sült rizslepényre tálalva) |
|
1.270.- |
Öreg hús
(Speciálisan sült sertéscomb-falatok édeskés,
paradicsomos ízesítéssel) |
|
1.170.- |
Bárányhúsok |
Currys bárány burgonyával |
|
1.350.- |
Pekingi bárányhús zöldhagymával |
|
1.490.- |
Vaslapon sült bárány zöldségekkel
(Forró vaslapra tálalt és azon készre sülő
étel burgonyával, hagymával, sárgarépával) |
|
1.350.- |
Marhahúsok |
Ma Po tofu
(Szechuáni borssal, chilivel ízesített
marhahús tofukockákkal) |
|
1.250.- |
Chilis – mandarinos marhahús
(Enyhén csípős, zamatos) |
|
1.350.- |
Összeesküvők
(Zöldségekkel, fafülgombával, szójaszósszal
készülő könnyű étel) |
|
1.150.- |
Szechuáni égetett marha
(Szárazra sütött csípős húscsíkok
zöldségekkel, 30 dkg felsálból, - merészebb ízlésűeknek) |
|
1.490.- |
Vaslapon sült marhahús
(Forró vaslapra tálalt és azon készre sülő
étel burgonyával, hagymával, sárgarépával) |
|
1.190.- |
Halak, kagylók, rákok |
Félhéjas zöld kagylók grillen (0,5 kg)
(Reszelt füstölt sajttal, paradicsomos,
petrezselymes, fokhagymás zsemlemorzsával borítva sütjük) |
|
2.800.- |
Zöld currys kagyló csirkehússal
(10 dkg fekete kagylóhús, 20 dkg mellfilé) |
|
1.300.- |
Sült kagyló bundában
(Szechuáni borsos sóval ízesített fekete
kagylók-20 dkg) |
|
1.300.- |
Vaslapon sült rák csirkehússal
(20 dkg nyers garnélából, 20 dkg mellfiléből
készítjük) |
|
2.590.- |
Édes – savanyú rák (30 dkg nyers garnélarákból) |
|
2.490.- |
Forró rák
(20 dkg garnéla, 20 dkg mellfilé chilivel,
szezámolajjal ízesítve) |
|
2.400.- |
Fokhagymás rák uborkával (30 dkg nyers garnélarákból) |
|
2.490.- |
Tüzes hal (25 dkg halfilé csípős mártásban) |
|
940.- |
Ropogós, édes – savanyú hal (25 dkg halfilé édes-savanyú, zöldséges mártással) |
|
940.- |
Jangcsui hal
(25 dkg bundázott halfilé szechuáni borsos sóval) |
|
880.- |
Sült pisztráng szechuáni ízekkel
(Egészben sült 25-30 dkg körüli pisztráng,
csípős mártással) |
|
60.-Ft/dkg |
Csípős – savanyú tintahal
bébikukoricával |
|
1.400.- |
Sült „tintahal – fészek”
édes – savanyú káposztával |
|
1.300.- |
Nankingi homár
(Boros, fehérborsos ízesítésű húslevesben
főtt, majd megsütött 40 dkg-os homár, üvegtészta – salátával
és többféle mártással tálalva) |
|
5.700.- |
Köretek, saláták, vegetáriánus ételek
|
Csípős káposzta |
|
290.- |
Burgony sambal
(Sült burgonya indiai fűszerkeverékkel,
zöldhagymával) |
|
320.- |
Zöld tészta
(Spenótos tészta, tejszínes – fokhagymás
ízesítéssel pirított mandulaforgáccsal) |
|
690.- |
Sárga tészta
(Curryvel ízesítve, apró rákkal) |
|
690.- |
Négy finomság
(Hideg csirkehúscsíkok uborkával,
szójacsírával, illatos gombával) |
|
590.- |
Petrezselymes burgonya |
|
290.- |
Sült rizs
(Curryvel, zöldségekkel) |
|
290.- |
Főtt rizs |
|
220.- |
Tojásos rizs
(Fafülgombával, szezámolajjal) |
|
290.- |
Két barát káposzta
(Sült kel fehérborssal, fokhagymával
ízesítve,
szezámolajos, szójás paradimommártással) |
|
390.- |
Chop Suey
(Sült zöldségek szójaszóssaszal) |
|
480.- |
Hercegnő burgonya |
|
350.- |
Sült tészta zöldségekkel |
|
520.- |
Égető – pikáns uborka
(Chiliolajjal és mézzel készült, édes –
savanyú és csípős) |
|
390.- |
Pekingi káposzta
(szezámolajjal, csipet szechuáni borssal
ízesített saláta fafülgombával) |
|
330.- |
Desszertek |
Karamell alma
(Ismert kínai édesség -bundában karamellizált almakockák
-jeges vízzel) |
|
380.- |
Tiramisu
(Jellegzetes, nagyon finom, olasz eredetű édesség - Mascarpone-krémmel,
piskótával, kávéval, mandulalikőrrel) |
|
270.- |
Sült fagylalt
(Híres kínai desszert -tésztába töltött fagylaltgömbök -olajban hirtelen kisütve
) |
|
380.- |
Gesztenye gombóc
(Cherryvel ízesített gesztenyepüréből) |
|
350.- |
Thai palacsinta
(Zöld mandulával színezett palacsinták
kókusztejes banánnal töltve) |
|
500.- |
Kis adagokban rendelhető ételek |
Kia Yang |
|
630.- |
Zelleres csirke |
|
650.- |
Kerekasztal |
|
610.- |
Csirke chop suey |
|
650.- |
Tüzes csirke |
|
730.- |
Chilis csirke |
|
690.- |
Szezámmagos csirkemell |
|
450.- |
Öreg csirke |
|
760.- |
Öreg sertés |
|
780.- |
Tüzes sertés |
|
780.- |
Chilis – mandarinos marha |
|
880.- |
Szechuáni égetett marha |
|
990.- |
Édes-savanyú rák |
|
1.550.- |
Fokhagymás rák uborkával |
|
1.550.- |
Sült fagylalt |
|
270.- |
Thai palacsinta |
|
|
|